Groene speelplaats


Niet alleen het schoolgebouw, ook de speelplaats ondergaat een totale make over. We proberen een groen speelparadijs te creëren. Een speelplaats met boomschommels, nest- en insectenkastjes, een weerhuis, fruitbomen, kleurrijke hagen…

Waar de kinderen kampen bouwen of tot rust komen in de wilgenhut. Met een pleintje voor wie wil voetballen maar ook met speelheuvels, evenwichtsparcours en een moestuin. Een heerlijke plek voor de kinderen en de dieren.
Waar denkers, durvers, doeners en dromers onder onder kinderen hun ding vinden. Waar verveling geen kans krijgt. Het is de plek waar kinderen op avontuur kunnen en zo de nodige zuurstof op doen om zich tijdens de lestijden goed te kunnen concentreren.

Bij nat weer trekken de kinderen een modderbroek, laarzen en misschien ook een regenjas aan. Er bestaat geen slecht weer, alleen onaangepast kledij. Leerlingen brengen veel tijd door op school, waarvan bijna één derde op de speelplaats. Onderzoek toont aan dat leerlingen zich op een gevarieerde, groene speelplaats gelukkiger voelen. Dit betekent dat wij als leerkrachten er ook hier op gericht zijn dat de ontwikkeling van de kinderen zo goed mogelijk verloopt.